Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

62901 Mesaj 8923 Konu- Gönderen: 3007 Üye - Son üye: xhocax
Ali Şia'sı ForumSerbest KürsüSerbest Kürsü"Aşura'nın Hüzün Yaprakları" nedir?
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: "Aşura'nın Hüzün Yaprakları" nedir?  (Okunma Sayısı 3308 defa)
DerSaadet
●●●νє σ gєℓєcєк●●●
Yönetici
Ali Şia'sı

|||şαнι∂ιм уα яαв; güηєşι ∂є νυя∂υℓαя|||

Site
« : Kasım 01, 2007, 01:25:42 am »

"Aşura'nın Hüzün Yaprakları" adlı kitabı çokça soranlar var. Bu proje ilk olduğu için alışılmış bir durum değil. Çoğu kardeşlerimiz bu kitabın nasıl bir kitap olduğunu tam olarak anlamamış doğal olarak. Hatta "Aşura'nın Hüzün Yaprakları"nın kitap olup olmadığını bilmeyenlerde var.
Sizlere kısaca "Aşura'nın Hüzün Yaprakları" hakkında bilgi vereceğim.

* "Aşura'nın Hüzün Yaprakları" bir kitabın ismidir.
  * Bu kitabın ilk serisi 2007 yılının Mart Ayında okurlarıyla buluştu. Her yıl çıkıp seri haline gelecektir inşallah.
  * "Aşura'nın Hüzün Yaprakları" adlı kitap adındanda anlaşılacağı gibi KERBELA, AŞURA, İMAM HUSEYN (a.s.)'ın düşündürdükleri-hissettirdiklerinden oluşuyor.
  * Bu kitabın diğer kitaplardan farkı şu: "Aşura'nın Hüzün Yaprakları" adlı kitabı bir şahıs değilde halk yazıyor. Hazırlayan ise "Zeynebiye Gençliği"dir.
  * Dünyada; Almanyadan Azerbaycan'a, Türkiyede ise; Tekirdağdan Iğdır'a kadar olan İmam Hüseyin (a.s.) aşıklarının aynı anda "LEBBEYK YA HUSEYN" diye haykırdığı yer bu kitaptır.
  * Yani kısacası herkes yazı gönderip kendi yazısını kitapta yayınlatabilir.
  * Bu kitabın özelliklerinden birisi ise herkesin kendi dilince Aşura'yı anlatmasıdır.
  * "Aşura'nın Hüzün Yaprakları" adlı kitabı Kerbelada İmam Hüseyin (a.s.)den sonra sancaktar olan Hz. Zeyneb (s.a.)'in türbesine bırakarak; kardeşi İmam Hüseyin (a.s.)'in yalnız olmadığını ve artık Kerbela sancağının bizlerde olduğunu ispatlıyoruz.

Amaç:
* İnsanların duygularını yazıya haykırabilmesine vesile olmak.
* "LEBBEYK YA HUSEYN" sesinin yankı yapmasına vesile olmak.
* Bir nevi İmam Hüseyin (a.s.)'e yazılı olarak biat tazeletmek.
* Aşura Merasim törenine zenginlik kazandırmak.
* İmam Hüseyin (a.s.) aşıklarının samimi duygularını "Aşura"nın gerçek zihniyetinden yoksun olan insanlara göstermek.
* İmam Hüseyin (a.s.) aşıklarının samimi duygularını, zamanımızın imamı olan Hz. Muhammed Mehdi (a.f.)'ye sunmak.

NOT: Bazı kardeşlerimiz kalemlerinin güçlü olmadığını düşünerek yazı göndermekte çekimser kalıyor. Kimse sizlerin bir yazar olmasını beklemiyor kardeşlerim. Bu kitabın özelliği o ki herkes kendi dilince İmam Hüseyin (a.s.)'e yanıyor-yazıyor. Hem zaten Kerbeladan çıkardığımız derslerden biriside duygu, düşünce ve davranışlarda samimi olmak değilmidir? Bizim duygularımız samimi olduktan sonra çokta edebi cümleler kurmamızın anlamı kalmıyor.
Bu konuda herkesi sağduyulu olmaya çağırıyorum.

Yazınızı göndermek için bu hesaba(asuraninhuzunyapraklari@hotmail.com)e-mail gönderebilirsiniz.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur.

Allah hepinizden razı olsun İnşallah.

hizz_inti
Tecrübeli
**

« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2007, 01:32:53 am »

BENCE GAYET AÇIKLAYICI OLMUŞ KARDEŞİM ELLERİNE SAĞLIK.
SENİNDE DEDİĞİN GİBİ TÜM HALKIMIZI SAĞDUYULU OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ.
HER GEÇEN GÜN HERŞEY DAHA GÜZEL OLACAK ALLAHIN İZNİYLE!
fatıma
Kahraman Üye

« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2007, 04:13:06 pm »

ELLERİNE SAĞLIK KARDEŞİM ÇOK AÇIKLAYICI BİR YAZI OLMUŞ ALLAH RAZI OLSUN.
BENCEDE TÜM HZ. HUSEYN (A.S.) AŞIKLARI BU OLUŞUMA DESTEK OLMALIDIR.KİMİ KİTABA YAZISINI GÖNDERİR, KİMİDE BU KİTABI ALIP HZ.HUSEYN (A.S.) AŞIKLARINA HEDİYE EDER.

BU ARADA NOT KISMINDA BELİTTİĞİN ŞEYLERİDE İYİCE ANLADIM KARDEŞİM.HANGİ HZ.HUSEYN (A.S.) AŞIĞI İSTEMEZKİ BU KİTAPTA YER ALMAYI.UMARIM HİSSİYATIMI KAĞIDA DÖKEBİLİRİM.

SELAM VE DUA İLE...

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.

DerSaadet
●●●νє σ gєℓєcєк●●●
Yönetici
Ali Şia'sı

Site
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2007, 06:40:01 pm »

Allah sizlerdende razı olsun. Asıl hassasiyetinizden dolayı ben sizlere teşekkür ederim.

Ercan
Yönetici
Ali Şia'sı

Biz Allah'tan başka sahibi olmayanlarız..

Site
« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2007, 07:21:08 pm »

Allah razı olsun hizbinti kardeşim çok güzel açıklamışsın
ellerine sağlık,
Tabiki elimizden geldiyi kadar destek olacağız.
Allah başarınızın başarımızın devamını getirsin inşallah.

Bu eser camia olarak hepimizindir,onun için hepimizde sahiplenmeliyiz.

Eğer Sıffin'de engellenebilseydi cansız Kur'an'ın mızraklanışı,
O zaman Kerbela'da mızraklanmazdı canlı Kur'an'ın başı...!!
DerSaadet
●●●νє σ gєℓєcєк●●●
Yönetici
Ali Şia'sı

Site
« Yanıtla #5 : Kasım 01, 2007, 07:30:18 pm »

Hay ağzına sağlık ercan abi. En kısa özeti sen yaptın yani. Allah senden ve senin gibi düşünen tüm büyüklerimden-kardeşlerimden razı olsun.

gsugurcan
Uzman Üye

Amelsiz Dua Eden Oksuz Yay Atmış Gibidir.

« Yanıtla #6 : Kasım 01, 2007, 08:19:18 pm »

Bence Yazarının halk olduğu çok güzel bir Edebi eser bu allah yardımcınız olsun.
pir-i aşk
Tam Üye

...Ve O gelecek...

« Yanıtla #7 : Kasım 02, 2007, 08:07:43 pm »

kim imam Hüseyn yolunda mekteb-i EHLİ BEYT yolunda iyi şeyler yapıyorsa Allah ondan razı olsun.Dünyanın her yerinde AŞURA törenleri yapılmakta ama sizlerde çok iyi bileceksiniz ki istanbul-ZEYNEBİYE'DE yapılan AŞURA töreninin eşi ve benzeri yoktur.Bu kitabı çıkaran arkadaşlar bunu birkez daha kanıtlamışlardır çünkü dünyanın hiç bi yerinde böyle bir kitap çalışması yapılmamıştır.Şimdi o kitap dünyayı geziyor ve sizlerin HZ.HÜSEYNE NE KADAR BAĞLI OLDUĞUNUZU TÜM DÜNYA O KİTABI ALARAK GÖRÜYOR bu sene ilk yazıyı ben göndereceğim yazı gönderebileceğimiz tarihi sabırsızlıkla bekliyorum. bu çalışmada emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun

"asuraninhuzunyapraklari@hotmail.com"
Yazılarınızı bu maile gönderebilirsiniz.
"AŞURANIN HÜZÜN YAPRAKLARI" (2008) kitabında sizinde bir yaprağınız olsun!
TabuT
Tam Üye

oyun bittiginde şahta piyonda aynı kutuya konulur

« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2007, 09:13:20 pm »

Bu kitap benim için Çok Farklı duygular taşıyor cünkü;bu kitapta hizbinti kardeşimin dedigi gibi İmam Huseyn (a.s) biyat tazeliyorum bide bu kitap ZEYNEBİYE gençligine maledilmiş bende bir ZEYNEBİYE genci olarak bu kitabı sahipleniyorum.BU kitap beni okadar mutlu ediyorki yarın imam-ı zaman (a.s) karşısına cıksam bende imam huseyn için kitap cıkaran zeynebiye gencliginin içindeydim diyebilecegim.AŞURANIN HÜZÜN YAPRAKLARI 2007 kitabınada yazdıgım ve bu sene yazacagım yazıda benim şahitim olucaktır.Ben 2007 yılında yazımıda yolladım kitabımıda aldım ve buda beni mutlu ediyor.Allah izniyle pir_i aşk kardeşimde önce yolluyacagım yazımı Gülümseme yazımın büyük bir bölümünü bitirdim ve yazının yollanacagı günü sabırsızlıkla bekliyorum ki yazımı yolluyabileyim.

Allah bu açıklamayı yaptıgı için hizbinti kardeşimden,bu kitabı fikir eden ve bu kitap için fedakarlık eden herkesten razı olsun
                                                 vesselam

DerSaadet
●●●νє σ gєℓєcєк●●●
Yönetici
Ali Şia'sı

Site
« Yanıtla #9 : Kasım 02, 2007, 11:46:11 pm »

gsugurcan, pir-i aşk ve TabuT kardeşim. Allah hepinizden razı olsun. Ben inanıyorum ki her İmam Hüseyin (a.s.) aşığı sizin gibi düşünüyor.
Yazınızı tamamladığınız an gönderebilirsiniz. Yani yazı yollamak için forumda yeni konu açmamı beklemenize gerek yok.

TabuT
Tam Üye

oyun bittiginde şahta piyonda aynı kutuya konulur

« Yanıtla #10 : Kasım 02, 2007, 11:49:22 pm »

gsugurcan, pir-i aşk ve TabuT kardeşim. Allah hepinizden razı olsun. Ben inanıyorum ki her İmam Hüseyin (a.s.) aşığı sizin gibi düşünüyor.
Yazınızı tamamladığınız an gönderebilirsiniz. Yani yazı yollamak için forumda yeni konu açmamı beklemenize gerek yok.

bilgilendirdigin için allah razı olsun hizbinti kardeşim

DerSaadet
●●●νє σ gєℓєcєк●●●
Yönetici
Ali Şia'sı

Site
« Yanıtla #11 : Kasım 02, 2007, 11:50:25 pm »

Amin. Cümlemizden inşallah.

MöVLa_aLi-CaN
Ali Şia'sı

www.zehraana.org www.zeynebiye.com

« Yanıtla #12 : Kasım 03, 2007, 01:26:53 am »

Köklü bir agacın meyveleri(zeynebiye gencleri)elini gene taşın altına koydu ve huseyni yolda atılan güzel bir adımın (aşuranın hüzün yaprakları 2007) devamını getirmek için (aşuranın hüzün yaprakları 2008)  kolları sıvadı.Bu yıl her yıldan farklı benim gözümde cünkü rehberimizin dedigi gibi her zaman dua etmezmiydik ALLAHIM sen huseynin bayragını bizden alma die işte ALLAH imam huseynin sancagını bize yolladı bu yıl.Ve bizde zeynebiyenin meyvelari(zeynebiyeli gencler) bu sancak altında ALLAHIN izniyle bu yıl imam huseyn(a.s)  biatimizi tazeliyecegiz.ALLAHIM dünyada imam huseyn(a.s) ziyaretini ahirettede Şefaatini nail et bize tüm hüseynilere.

bu açıklamayı yaptıgı için hizbinti kardeşimden ALLAH razı olsun

BİR GÜN ADALET HERKESE LAZIM OLUR...
DerSaadet
●●●νє σ gєℓєcєк●●●
Yönetici
Ali Şia'sı

Site
« Yanıtla #13 : Kasım 03, 2007, 01:42:25 am »

MöVLa_aLi-CaN senden de Allah razı olsun. Söylediklerine katılmakla birlikte eklemek istiyorum: Allah'a binlerce şükürler olsun ki bu sancak ZEYNEBİYE mektebine nasip oldu.

MöVLa_aLi-CaN
Ali Şia'sı

www.zehraana.org www.zeynebiye.com

« Yanıtla #14 : Kasım 04, 2007, 05:28:46 pm »

MöVLa_aLi-CaN senden de Allah razı olsun.
ALLAH senden de razı olsun kardeşim

evet ercan abi gercekten cok güzel deyipsen bu kitap zeynebiye olarak hepimizindi bu kitabın başarısıda,derdide hepimizindi.Bu hüseyni yolda ALLAH yardımcımız olsun

BİR GÜN ADALET HERKESE LAZIM OLUR...
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: